top of page
  • actual-news

PETICIA: Zastavme náboženské prenasledovanie v Číne (Obrazy vládcov namiesto kríža?!)



Čínske samosprávy žiadajú odstránenie kresťanských symbolov z domov poberateľov sociálnych dávok, pod hrozbou, že ak tak neurobia, prídu o peniaze.


Kresťanské obrazy majú nahradiť portrétmi Mao Ce-tunga a Si Ťin-pchinga, prezidenta Činy.


Odkaz je jasný: “Ak chcete štátne peniaze, uctievajte komunistických vodcov, oni sú vašimi bohmi.”


Toto je, samozrejme, hrubé porušenie náboženskej slobody.


Zapojte sa, prosím, do petície, kde žiadame ministrov zahraničných vecí EÚ, aby vyvíjali diplomatický tlak na Čínu, aby takéto vydieranie okamžite zastavila.


Je jasné, že takýto zásah sa nedeje bez vedomia alebo súhlasu najvyšších predstaviteľov Číny.


V Čínskej republike vládne presvedčenie, že kresťanstvo ohrozuje vedúcu úlohu komunistickej strany. Oficiálne je možné byť členom len štátom uznaných cirkví, na ktoré má vládnuca Komunistická strana dosah.


Aj tieto štátom uznané cirkvi sa však stávajú terčom perzekúcie, keď sa im darí osloviť veľké množstvo veriacich, majú kontakt so zahraničím, alebo iným spôsobom "ohrozujú stranu".


Kňazi a pastori sú prenasledovaní, viacero symbolov kresťanstva, tisíce krížov a mnoho kostolných veží a celých kostolov bolo zdemolovaných.


Prenasledovaní nie sú len kresťania, ale aj príslušníci ďalších iných ako štátnych náboženstiev. Obzvlášť desivo znejú svedectvá, ktoré hovoria o násilnom odoberaní orgánov väzňom náboženskej slobody.


Následkom koronakrízy, čínska ekonomika utrpela a mnoho ľudí zostalo bez práce, odkázaných len na sociálne dávky. Čínske úrady hneď túto situáciu využili pre útlak kresťanov.


V niektorých prípadoch zašli tak ďaleko, že dokonca požadovali podpísanie vyhlásenia, v ktorom sa títo ľudia mali vyslovene vzdať svojej kresťanskej viery.


Vdova, ktorá odmietla, prišla o svoje sociálne dávky. Vernosť viere môže tento ťažko skúšaný ľud pripraviť o jediný zdroj príjmov.


Vyzývame preto ministrov zahraničných vecí EÚ, aby od Číny požadovali ukončenie náboženského prenasledovania svojich občanov.


VIAC INFORMÁCIÍ


Čínski kresťania musia nahradiť obraz Krista portrétom Mao, inak prídu o sociálne dávky (CNA)



Ľudia poberajúci sociálne dávky musia ucrievať Komunistickú stranu, nie Boha (Bitter Winter)



Čína prikazuje kresťanom, strhnúť kríže a obrazy Ježiša a uctievať komunistických vodcov, nie Boha (Christian Post)


3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page