top of page

Diecézne večeradlo - Bratislava, u Františkánov (4.máj 2019, 14:30h)

📷

Na Turíce svätý Peter citoval proroka Joela, ktorý povedal:

 "V posledných dňoch, hovorí Boh, vylejem zo svojho Ducha na každé telo..." (Sk 2, 17). 

Ale predsa len vtedy Duch Svätý ešte nebol vyliaty na každé telo. Tieto "posledné dni" majú ešte len prísť, keď tajomné mystické telo Kristovo - Cirkev splní svoje poslanie, ktoré má od svojho Majstra. "Celé stvorenie túžobne očakávalo v pôrodných bolestiach, kým sa zjavia Boží synovia" (Rim 8, 19-22), aby na konci sveta splnili úlohu, ktorú im dáva samotný Boh.

 

Preto svätý Grignion prorokoval, že Mária si pred Kristovým príchodom vzbudí diétky, aby satanovi vypovedali boj. A ten čas je tu. Čas kedy nás má Duch Svätý pretvárať v smelých apoštolov týchto posledných čias, a kedy máme očakávať pomoc z neba, druhé Turíce, ktoré premenia tento svet v rajskú záhradu a Duch Svätý bude vyliaty na "každé telo". 


Príď aj ty do večeradla Nepoškvrneného Srdca Panny Márie, lebo len tam si môžeme tento dar vyprosiť, ako apoštoli, ktorí jednomyseľne zotrvávali na modlitbách spolu so ženami, s Ježišovou Matkou Máriou a s jeho bratmi (Sk 1, 13-14). 


Súčasťou programu je aj procesia, prostredníctvom ktorej sa môžeme tiež zjednotiť a spoločne postojom a spevom tomuto svetu vydať svedectvo, že Boh je skutočne živý, a že má osud ľudstva pevne vo svojich rukách.


Nižšie je program:


14:30 večeradlo modlitby s Pannou Máriou 15:30 prednáška 16:30 svätá omša 17:30 procesia so sochou Panny Márie

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page