top of page

Kontroverzné blahoželanie Mons.Zvolenského k zvoleniu Z.Čaputovej do prezidentského úradu

Bratislava 31. marca (TK KBS) Predseda Konferencie biskupov Slovenska Mons. Stanislav Zvolenský blahoželá Zuzane Čaputovej k zvoleniu za prezidentku SR.

- -

Som rád, že voľby - v ktorých naši občania demokraticky rozhodli, že nasledujúcou prezidentkou Slovenskej republiky bude pani Zuzana Čaputová - prebehli pokojným spôsobom. Mám nádej, že nová prezidentka bude chrániť základné hodnoty, na ktorých stojí naša spoločnosť a rozvíjať spoločné dobro vychádzajúce z kresťanských princípov. K zvoleniu jej blahoželám a prajem mnoho mravnej sily a rozvahy, zároveň miernosti a zmyslu pre spravodlivosť. Modlím sa, aby dokázala našich občanov spájať pre konanie dobra a želám jej schopnosť i odhodlanie pozitívne reprezentovať Slovensko vo svete.

Mons. Stanislav Zvolenský Predseda Konferencie biskupov Slovenska

Ešte si zaiste pamätáte, keď nedávno Mária Záborská blahoželala svojej kolegyne z EU parlamentu k sóbášu, kedy sa zosobášila (na civilnom úrade) so svojou homosexuálnou partnerkou.

Blahoželá sa k udalostiam, ktoré sú od Boha dané ako požehnanie alebo posvätenie pri uzavretí manželského zväzku (na posvätnom mieste, či cirkevnom úrade) s predpokladom, že sa tak stane medzi mužom a ženou, ale žeby kresťan blahoželal pri uzavretí "manželstva" homosexuálneho partnerstva ?

📷

Dnes znova počujeme (ako už viac-krat po socialistickej totalite) o kontroverznom "blahoželaní k demokratickému" zvoleniu osoby do prezidentského úradu, tento raz p. Zuzany Čaputovej, ktorú paradoxne sám Mons.Zvolenský ani nechcel, nakoľko ju verejne nepodporoval.

Žena, hlavou štátu ?!

Hovorí sa a je to aj poslaním ženy, že má byť srdcom Rodiny ako aj tajomného Tela Kristovho. Kresťanské poslanie ženy má byť na správnom mieste a to na mieste, kde je srdce, aby dodávalo impulz celému tajomnému Telu Kristovmu.

Avšak v tomto svetskom prostredí, ktoré si ľudia sami privolili demokratickým spôsobom sa poslanie ženy mymieňa a pretvára pod obraz Boží. Ženy chcú konať mužské úlohy a naopak. Ako chce srdce plniť svoje poslanie na mieste hlavy a ako chce srdce hovoriť, ked nie je hlavou?

Falošná nádej

Mons.Zvolenský hovoril o nádeji, ktorú vkladá do p.Čaputovej, že bude chrániť základné hodnoty. Nenahovárajme si a nevkladajme nádej do falošných predstáv, keď vieme že táto žena popiera základné práva na život (schvaľuje interrupcie).

Kedy predseda KBS príde s hlavou štátu ?

V historii ľudstva a Cirkvi bolo vždy poslaním klerikov, aby ustanovovali za hlavu národa muža, plného viery - Bohom vyvoleného a to prostredníctvom prorokov. V súčasnosti je najvyšším prorokom pápež a ten má za úlohu ustanovovať alebo aj zosadzovať panovníkov národov. Tieto poslania poznáme z Božieho Slova i z učenia Cirkvi, už len aby sa uskutočňovali.

Výzva pre Mons.Zvolenského

Príjme Mons.Zvolenský výzvu na zvolenie "hlavy štátu" alebo sa naďalej slováci budú hádať na svojich kandidátoch? Príjme ľud slovenský Bohom vyvoleného človeka alebo naďalej si budú vyberať z pomedzi nastrčených osôb, ktoré sa svojvolne uchádzajú o hlas voličov a napokon aj o Stolicu prezidenta?

Modlíme sa 📷

304 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page