top of page

Kontroverzné vyjadrenie Mons.Chautura k 2. kolu prezident. Volieb

Kontroverzné vyjadrenie Mons.Chautura k 2. kolu prezident. Volieb

“A to je už veľká zodpovednosť za budúcnosť vlastných detí, pred ktorou sa nedá ujsť tým, že nepôjdem voliť, alebo do hlasovacej urny vhodím prázdny lístok,” napísal vladyka Milan Chautur. www.hlavnespravy.sk/…/1704695

Mons.Chautur poukazuje na to, že neísť voliť, alebo vhodiť prázdny lístok do hlasovacej urny je útekom pred zodpovednosťou, ale o.Kuffa to považuje za odkaz ako mu na Slovensku záleží:

"Ak som v televízii na otázku odpovedal, že pani Čaputovú voliť nebudem, neznamená to, že budem voliť pána Šefčoviča. Ak pán Šefčovič chce môj hlas, musí jasne povedať, že zruší Istanbulský dohovor, pretože to ako prezident má v právomoci. Očakávam, že to ako prezident urobí bezodkladne. Očakávam, že povie, že bude podporovať politiku ochrany života, pretože z pozície autority prezidenta dokáže na takúto politiku pozitívne vplývať. Ak toto nedokáže pán Šefčovič prehlásiť, voliť pôjdem, aby som vyslal odkaz, že mi na Slovenskú záleží, ale na volebnom lístku nezaškrtnem nikoho."

Prečo o.Kuffa v takom prípade nebude voliť žiadného kandidáta?

Odpoveď môžeme odstať aj z logického uvažovania: o.Kuffa nebude voliť Čaputovú práve kvôli jej otvorenému vyjadreniu, že povolí gender ideologiu na Slovensku, aby sa rozšírila. Mons.Orosch ide vo svojich vyjadreniach ešte hlbšie, keď hovorí, že voliť Čaputovú by bolo ťažkým hriechom a to práve k jej zatvrdilému šíreniu gender ideologie.

Keď Šefčovič ešte pred 2.kolom sa nevyjadrí proti gender ideológie, tým pádom sa stavia na úroveň Čaputovej a rovnako by bolo ťažkým hriechom voliť aj jeho za prezidenta. Tu treba pripomenúť, že katolík má právo aj nevoliť, ak by jeho voľba mala byť voľbou pre nehodných kandidátov resp. spáchanie ťažkého hriechu.

Preto v takom prípade vhodenie prázdneho lístka do hlasovacej urny by naozaj bolo odkazom, že človeku záleží na Slovensku, lebo nesúhlasí s takými kandidátmi do pozície vlády štátu a taktiež, že Boh by si neželal, aby jednak vo vláde boli takí ľudia a aby sme im dávali ešte svoj (sú)hlas. Tento odkaz je zároveň demonštrácia, že nesúhlasíme s takými voľbami a chceme nové voľby i s novými kandidátmi.

Treba si uvedomiť, že súboj o prezidentské miesto nie je len čas vyhradený počas volieb, ale aj ďalšie povolebné obdobie. Dokonca by sa dalo povedať, že ešte len potom nastane ten skutočný boj o prezidentské miesto, pretože keď Boh chce na mieste prezidenta niekoho iného, tak to môže uskutočniť aj po voľbách, len je potrebné, aby o to mali záujem stále tí, ktorí chceli voliť vhodného kandidáta. Kto o to nebude prejavovať záujem, v skutočnosti mu išlo len o formálnu povinnosť hlasovať. Avšak veriaci človek nepozerá len na zákony viery, ale aj na Ducha viery.

Preto vyprosujme si Ducha Svätého, aby na mocný príhovor Panny Márie nám zoslal dary múdrosti a rozlišovania ako sa zachovať správne počas volieb a ktorého muža si vyvolil za vládcu ľudu.

46 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page