top of page

Kontroverzný list Mons.Zvolenského k vzniku Česko-slovenskej republiky

Mons.Zvolenský najprv poukazuje na údajné "pozitíva" voči slovákom, ktoré nemali pred zavedením česko-slovenskej republiky a to: "Republika, ktoreej súčasťou sa stalo aj Slovensko, stavala na demokratickom politickom systéme, poskytla všeobecné volebné právoa s ním možnosť šíršej účasti obyvateľstva na politickom živote, vytvorila podmienky pre kultúrny rozvoj."

Všetky tieto údajné "pozitíva" práveže umožnila rozvrátiť právo a poriadok v cirkevnej a tak aj Božej spravodlivosti, o čom sa následne Mons.Zvolenský aj zmieňuje istým spôsobom, keď ďalej píše: "... česko-slovenská republika.... budovala na duchovných základoch, ktoré boli namierené proti kresťanskému charakteru Slovenska"

Mons.Zvolenský hovorí o akýchsi "duchovných základoch", ktoré nešpecifikuje zretelne, ale zrozumiteľne vysvetľuje, že "boli namierené proti kresťanskému charakteru Slovenska", čo si môžeme domyslieť a pomenovať to jednoznačne za "slobodomurárske-duchovné základy".

Paradoxne Mons.Zvolenský na jednej strane si myslí, že vznik republiky slovakom prinieslo pozitíva, ale na druhej strane útoky proti kresťanskému Slovensku spôsobil práve tento vznik republiky, pretože tento slobodomurársky systém dal moc nekompetentným ľuďom útočiť na kresťanské Slovensko.

Masaryk, Štefánik, členovia slobodomurárskych lóži pod zámienkou práv a slobody ako slovákom, tak aj čechom, oddelili česko-slovenských obyvateľov od blahoslaveného Karola (cisár uhorskej ríše) aby jednak pripravili cisára o funkciu a prevzali vládu.

Napokon aj Mons.Zvolenský uznáva, že vznik česko-slovenskej republiky neuznalo "jestvovanie slovenského samostatného národa, nastolila štátny centralizmus, neuskutočnila sľúbenú autonómiu Slovenska atď.."

Aj keby sa tak stalo, tak čo z toho, keď už vyše 25 rokov žijeme v samostatnej slovenskej republike a stále ľudia volia nekompetentných ľudí do vlády SR.

Mons.Zvolenský na jednej strane vyzýva k voľbám, ale na druhej strane nepovie koho máme voliť.

Počas uhorskej ríše za čias blahoslaveného Karola, ktorý bol Bohom vyvoleným cisárom bolo všetkým katolíkom zrozumiteľne jasné, že pápež ustanovil Karola za svetského vládcu ako uhorskému kráľovstvu, tak aj slovenskému národu. Biskupi slovenského ako aj uhorského národa a dokonca v celom katolíckom svete vedeli, že cisár Karol je Bohom ustanovený za vládcu tejto ríše a nik z ľudí sa nemusel zháňať a dopytovať biskupov na to, koho majú voliť do vlády.

Mali sme tu česko-slovensko, totalitné režimy a teraz, keď máme "vytúženú" slovenskú štátnosť, tak nevieme ani koho voliť, pričom biskupi to isté... nevedia sa dohodnúť ani na spoločnom kandidátovi na prezidenta, nie to ešte na politickej strane, ktorá by mala vládnuť.

Na záver Mons.Zvolenský ďakuje samostatnosti slovenského národa, resp.vláde, ktorá umožňuje dobrým vzťahom so susednými štátmi, ale práve táto vláda nás privedie do konfliktu ako s nimi, tak aj s ostatnými národmi, pretože ich strategiou je najprv štát okradnúť o národné bohatstvo a potom zničiť vo vojne s inými štátmi.

Požehnanie, ktoré nám arcibiskup vyprosuje zaiste by naplnilo svoje opodstatnenie, keby slovenský národ mal znova Bohom vyvoleného cisára a kráľa, lenže to by museli nie len laici, ale aj klerici vymodliť a s celým srdcom vyžadovať od Kráľa kráľov a Pána pánov, Ježiša Krista.

30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page