top of page

Prezident Filipín vyhlásil vojnu Cirkvi – Boha nazval “hlupákom” a katolíkov vyzval vzdať sa viery

Prezident Filipín Rodrigo Duterte zosilnil útoky na adresu katolíckej cirkvi a jej predstaviteľov a vyzval Filipíncov, aby prestali navštevovať kostoly v krajine.

Prezident vo svojom prejave nazval Boha ”hlupákom” a ľuďom odporučil, aby si postavili svoje vlastné kaplnky, v ktorých sa majú modliť namiesto účasti na bohoslužbách. “Nemusíte chodiť do kostolov a platiť týchto idiotov,” povedal Duterte na adresu biskupov, ktorí sa postavili proti prezidentovej politike vraždenia ľudí označovaných ako “díleri drog” a to bez riadneho procesu a vyšetrovania. Podľa štatistík už Duterte zavraždil od nástupu do úradu 20 000 ľudí, čo je približne 33 ľudí denne.

Duterte pravidelne očierňuje predstaviteľov cirkvi na verejnosti a obviňuje ich z rôznych deliktov bez predloženia dôkazov. Najnovšie označil biskupa Davida za človeka, čo požíva drogy. Miestný biskup David, ktorý je veľkým odporcom bezhlavého vraždenia, na obvinenia reagoval slovami: “chorí ľudia niekedy nevedia, čo rozprávajú.” Biskup potom čo prezident Durente nazval svätých “bláznami” a “ožranmi,” urobil modlitbovú aktivitu za tohto “veľmi chorého muža.” Prezident Duterte podľa pozorovateľov likviduje aj politických odporcov režimu. V krajine žije vyše 100 miliónov ľudí, z toho približne 80% sú katolíci.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page