top of page

3 úspešné víťazstvá, vďaka petíciám, ktoré ste podpísali

PASTOR ANDREW BRUNSON, KTORÝ BOL VÄZNENÝ V TURECKU PRE SVOJU VIERU, JE SLOBODNÝ!

Andrew s manželkou Norine pred odletom z Turecka domov za rodinou. Zdieľať tento úspech môžete po kliknutí TU. Andrew Brunson, americký pastor, ktorý bol uväznený a potom prepustený do domáceho väzenia v Turecku kvôli údajným vzťahom k teroristickej skupine, bol 12. októbra 2018 úplne oslobodený! Turecký súd síce 50-ročného pastora Evanjelikálnej presbyteriánskej cirkvi odsúdil pre obvinenie z terorizmu, ale zároveň mu udelil trest v dĺžke, ktorú už strávil ako zadržiavaná osoba vo väzení a v domácom väzení, a zároveň ho prepustil s tým, že sa môže vrátiť do USA. Ďakujeme všetkým za vytrvalé modlitby a podporu jeho prepustenia! Viac info TU.

NAJVYŠŠÍ SÚD DAL PEKÁROM ZA PRAVDU: PRI ODMIETNUTÍ NÁPISU NA "GAY TORTE" NEŠLO O DISKRIMINÁCIU

Zdieľať toto víťazstvo na Facebooku môžete kliknutím TU. V severoírskom Belfaste prišiel pred štyrmi rokmi do pekárne Ashers, ktorú vlastnia manželia McArthurovci, zákazník Gareth Lee s tým, že si chce dať upiecť tortu so sloganom „Support Gay Marriage“ (Podpor homosexuálne manželstvo). Majitelia odmietli. Odporovalo to ich kresťanskému presvedčeniu. Lee, ktorý je LGBTI aktivistom, ich udal, pretože sa cítil byť diskriminovaný. Po štyroch rokoch a dvojnásobnom odvolaní sa na rozhodnutie súdu, ktorý McArthurovcov najprv uznal za vinných, v stredu 10. októbra manželia uspeli na Najvyššom súde Spojeného kráľovstva! Majiteľ pekárne sa po rozsudku poďakoval Bohu, sudcom, ale aj všetkým, ktorí ho podporovali a dodal: "Veľmi nás teší, že sa Najvyšší súd rozhodne stotožnil s tým, čo sme celý čas tvrdili, že sme neodmietli objednávku kvôli zákazníkovi, ale iba kvôli správe, ktorá mala byť na torte." Ďakujeme všetkým za podporu a modlitby, vďaka ktorým táto rodina po 4 rokoch súdnych procesov vyhrala na Najvyššom súde a stanovila dôležitý precedens v oblasti náboženskej slobody. Viac info TU.

DÔLEŽITÉ VÍŤAZSTVO PRE VŠETKÝCH EURÓPSKYCH LEKÁROV

Zdieľať toto víťazstvo na Facebooku môžete kliknutím TU. Najvyšší súd v Nórsku potvrdil právo na výhradu vo svedomí zdravotníckeho personálu v prípade lekárky Katarzyny Jachimowiczovej, ktorá sa odmietla podieľať na zákrokoch, ktoré vedú k ukončeniu ľudského života. Súd nariadil zdravotníckym zariadeniam, aby rešpektovali právo na slobodu svedomia svojich zamestnancov.

Tento rozsudok je veľkou výhrou, pretože Nórsku aj celej EU vyslal jasný signál, že podľa Európskeho dohovoru o ľudských právach patrí sloboda svedomia k základným právam, ktoré musia byť garantované. Nikto by nemal byť nútený vyberať si medzi konaním podľa svojho svedomia a vykonávaním svojho povolania. A je to dobrá správa pre náš všetkých. Nechcem ani myslieť na to, ako by to v nemocniciach vyzeralo, keby tam pracovali len ľudia, ktorí nemajú problém ukončiť ľudský život, buď v jeho začiatku, alebo v závere (asistovaná samovražda). Ďakujeme Vám v mene Dr. Jachimowicz za podporu, vďaka ktorej ustála tento náročný súdný proces a dotiahla ho do úspešného záveru.

0 zobrazení0 komentářů
bottom of page