top of page

DKÚ prináša nové číslo Katechetických ozvien a pôstne katechézy

Spišská Nová Ves 7. marca (TK KBS) Diecézny katechetický úrad Spišskej diecézy vydal v poradí tretie číslo Katechetických ozvien v školskom roku 2018/2019 a pôstne katechézy pre mladých.

Katechetické ozveny sú svojím zameraním a príspevkami s rôznymi aktivizačnými prvkami vhodné pre všetkých katechétov, pastoračných pracovníkov a dobrovoľníkov, ktorí sú v priamom kontakte s deťmi a mládežou. "Do tohto čísla sme okrem iných metodických pomôcok tiež zaradili pôstne príhovory, ktoré súvisia s 3D Golgotou – tohtoročnou aktivitou na pôst pred deti. Nové číslo časopisu Katechetické ozveny nájdete na webovej stránke www.dkuspis.sk. Staršie čísla nájdete v archíve tejto stránky," informoval Daniel Lysý.

V katechézach ide o deväť tém, ktoré sú inšpirované liturgickými čítaniami počas pôstneho obdobia – jedna katechéza na jeden týždeň (a katechézy na Veľkú noc). Cieľovou skupinou katechéz sú birmovanci a stredoškoláci. Každá téma pozostáva z krátkeho videa a samotnej katechézy vo forme prezentácie. Taktiež k nej je možné nájsť textový súbor (tento text je tiež v poznámkach prezentácie), ktorý je možné použiť ako text k prezentácii. Na konci každej katechézy je niekoľko otázok pre mladých na diskusiu v malých skupinkách.

Prvú pôstnu katechézu s názvom Pokánie, balzam na srdce sa dá stiahnuť TU

TK KBS informoval Daniel Lysý

2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page