top of page

Podpíšte petíciu "Neurážajte rodičov povinnými škôlkami!"

Milí priatelia, v parlamente bol predložený návrh zákona, ktorý zavádza pre všetky deti povinnú materskú škôlku od piatich rokov. Mnohým rodičom vyhovuje starať sa o deti doma a ešte viac rodičom vyhovuje nechať si niekedy dieťa zo škôlky doma bez sankcií úradov.

Návrh uráža všetky matky a otcov, lebo predpokladá, že nie sú schopní ani len pripraviť svoje deti na školskú dochádzku.

Všetky ideologické režimy sa snažili cez inštitucionalizované vzdelávanie ovplyvňovať čo najmenšie deti vo výchove a odoberať rodičom právo na výchovu svojich detí.

Odoberanie príspevkov na deti rodičom, zavádzanie priestupkov, ukladanie pokút vo výške 331,50 eur, považujeme za nehorázne zneužívanie štátu na trestanie rodičov, ktorí chcú vychovávať predškolákov sami. Plánuje štát trestne stíhať rodičov, lebo nedali dieťa do materskej škôlky?

Povinné škôlky sú rizikový faktor. Mnohí rodičia v západných krajinách už trpia tým, že nemôžu ovplyvniť obsah škandalóznej sexuálnej výchovy u svojich detí. Štandardy OSN sa snažia o zavádzanie kontroverznej sexuálnej výchovy detí už od troch rokov. Tieto plány odmietame.

Návrh ruší právo rodičov požiadať o odklad školskej dochádzky. O nástupe do školy bude rozhodovať riaditeľ materskej škôlky.

Riešenia prípravy detí zo sociálne zraniteľnejšieho prostredia do školy by mali byť cielené a nemali by plošne zasahovať všetky deti.

Prosíme Vás, aby ste:

1. Podpísali petíciu na linku: www.podpisem.sk/neurazajte-rodi…

2. Šírili petíciu na sociálnych sieťach.

3. Napísali list alebo emaily svojim poslancom, že s takýmto návrhom nesúhlasíte: Zoznam poslancov je tu: www.nrsr.sk/web/

4. Povzbudili aj svoje organizácie, aby sa stali signatármi petície (na podpísanie petície majú osobitný druhý formulár na stránke)

S úctou JUDr. Mgr. Anton Chromík, PhD., predseda Aliancia za rodinu

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page