top of page

Silvester bez alkoholu oslávilo na východe viac ako 400 mladých ľudí

Pavlovce nad Uhom 4. januára (TK KBS) Silvester bez alkoholu oslávilo na východe Slovenska vyše 400 mladých z celého Slovenska. Pastoračné centrum Anny Kolesárovej pripravilo v Základnej škole v Pavlovciach nad Uhom 5-dňovú silvestrovskú akciu. Konala sa od 28. decembra 2018 do 1. januára 2019.

Program prvej časti – duchovnej obnovy - začali v piatok svätou omšou, po ktorej nasledovalo prvé stretnutie a zoznámenie sa účastníkov v skupinkách. Prednášajúcim počas nesladujúcich dvoch dní – soboty a nedele - bol Pavol Hudák, rektor Pastoračného centra. V dvoch prednáškach priblížil účastníkom tému púte, ktorá tentoraz bola: Príbeh príbehu príbehov. V programe nechýbalo zdieľalnie sa v skupinkách, púť k relikvii bl. Anny Kolesárovej do Vysokej nad Uhom, svätá omša či modlitby v duchu Taizé.

Druhá časť – samotná príprava na silvestrovský večer – začala v nedeľu večer, tiež svätou omšou. Po nej nasledoval Betlehem so svedectvami mladých. Tí stvárňovali nielen Máriu či Jozefa, ale aj slovenských blahoslavených Anku Kolesárovú, Titusa Zemana a sr. Zdenku Schelingovú. Pondelok dopoludnia si pre mladých pripravili prednášku traja kňazi – Ľuboš Laškoty a Matúš Reiner, bývalí vicerektori centra a súčasný vicerektor Tomáš Tupta. V duchu tohto tria nasledovalo zdieľanie v skupinkách.

Popoludní už nasledovali prípravy na Silvestrovský večer. Každý si mohol vybrať jednu zo skupiniek, ktoré sa spoločne podieľali na Silvestrovskom večeri. Mohli si vybrať orieškárov, ktorí pripravovali malé prekvapenia v podobe citátov, stravovaciu, upratovaciu či kolednícku skupinku, ktorá sa postarala o program pred silvestrovskou večerou alebo tvorivú, ktorá skrášľovala priestory telocvične a jedálne.

Večer vyvrcholil svätou omšou, písaním Listov vďaky a adoráciou. Koniec starého a začiatok nového roka prežili mladí na kolenách pri chválach a vďakách za uplynulý rok a prosbách do budúceho roka. Po nej nasledovala tanečná zábava. Na Nový rok ukončili stretnutie svätou omšou a mladí sa rozišli do svojich domovov s túžbou poznávať príbeh Anky a vlastné príbehy vo svetle Božej cesty, ktorú má pre každého z nás, informovala Veronika Andrejková.

2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page