top of page

Venezuelskí biskupi apelujú na armádu: Postavte sa na stranu národa

Venezuela 5. marca (RV CZ) Pobúrenie nad konaním režimu prezidenta Madura, ktorý blokuje príchod humanitárnej pomoci do Venezuely, stále rastie. Podľa miestnych biskupov sú to zločiny volajúce o pomstu do neba. Episkopát preto vydal apel na armádu. Vyzýva ju, aby sa postavila na stranu národa a republiky a nestala sa politickou gardou prezidenta na spôsob socialistických režimov.

Ako povedal Vatikánskemu rozhlasu arcibiskup Ramón Ovidio Perez Morales, spoločnosť je stále viac konsolidovaná v odpore proti diktatúre. Prejavuje sa to tiež v jednomyseľnom postoji miestnych biskupov:

"V tejto chvíli je episkopát skutočne zjednotený v jednoznačnom odsúdení vládnej politiky. Spomeňme si, že biskupi už veľakrát a systematicky poukazovali na to, čo je zdrojom a príčinou všetkých problémov, s ktorými sa dnes stretáva Venezuela, a demaskovali politické plány, ktoré chce vláda vnútiť našej spoločnosti. A nejde iba o diktatúru, ale o totalitu. Madurovým cieľom je totiž úplna kontrola všetkého, podriadenie celej spoločnosti vlastnej ideológii. A táto ideológia nie je iba marxistického a komunistického rázu, ale je prepojená so zločinným obchodom s narkotikami a s korupciou prerastajúcou vládnou garnitúrou," uviedol pre Vatikánsky rozhlas arcibiskup venezuelskej diecézy Los Teques, Ramón Pérez.

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page