top of page

Všetci svätci, ktorí obnovili Cirkev mali tieto tri vlastnosti. Pôst: kňazi spaľujú Harryho Pottera

Všetci svätci, ktorí obnovili Cirkev mali tieto tri vlastnosti

“Všetci veľkí katolíci, ktorí pomohli pozdvihnúť Cirkev v čase úpadku, sa vyznačovali tromi vlastnosťami : osobnou pokorou, odhodlaním obnoviť Cirkev cez osobné očisťovanie a vernosťou učiteľskému úradu Cirkvi. Všetko toto bolo motivované dosiahnutím svätosti, pokory a lásky,” uviedol pred seminaristami kardinál Cupich, ktorý patrí k hlavným obhajcom učenia cirkvi v otázke posvätnosti manželstva.

“Boh nás všetkých volá, ale na prvom mieste volá kňazov. Nevolá nás len obnoviť tvárnosť zeme pôsobením Ducha Svätého, ale aby prišlo k obnoveniu Cirkvi prostredníctvom obnovy našich životov. Chce, aby sme jeho Cirkev robili sviežou znova a znova tak, aby žiarila celému svetu. To je naša úloha, naše volanie. K tomuto každého jedného povoláva Boh po mene,” uviedol arcibiskup.

“Ak by sme si mali poslúžiť slovami od sv. Augustína, Boh nás volá, aby sme poznačili dobu a nie, aby doba zmenila nás. Máme byť subjektami, ktoré hýbu dejinami a nie objektami, ktorými hýbu dejiny. Ak my nezmeníme dobu na lepšiu cez Krista, doba nás cez svoju tmu urobí horšími,” pokračoval kardinál Cupich.

Súčasná doba je podľa kardinála poznačená veľkou frustráciou na strane veriacich, kňazov aj biskupov. V kontexte sexuálnych škandálov kardinál uviedol, že vzbudzujú hnev a závisí, čoi sa tento hnev využije pozitívnym smerom ako meducína alebo sa zmení na jed. Kardinál Chaput na konci vyzval všetkých veriacich, aby žili v uistení, že Boh svoju Cirkev nikdy neopustí, čo dokázal mnohokrát v dejinách mnohokrát, kedy bola Cirkev vystavená nevernosti a veľkým skúškam.

“Kristus na Cirkev vylieva mnoho milostí, ktorých nositeľmi sú veriaci ako ja a ty,” ukončil kardinál.

Pôst: kňazi spaľujú Harryho Pottera a iné zbytočnosti.

Kňazi v poľskom Gdansku spálili zbytočné knihy, vrátane prekladov románu Joanne Rowlingovej Harry Potter, ako aj pohanských sôch a hinduistickú náboženskú figúrku.

Spaľovanie sa uskutočnilo po 31. marcovej svätej omši Laetare, miestny biskup to potvrdil AFP.

Spálené predmety priniesli farníci, aby sa ich počas pôstu zbavili, aby sa sústredili na dôležité veci.

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page