top of page

Zdroj z kozmického prostredia oznámil tri možné scenáre pokračovania programu ISS

Moskva/Washington 21. októbra 2018 (HSP/Sputnik/Foto:NASA)

Odborníci z Raketovej a kozmickej korporácie Energia (Energija) a Strediska pre riadenie letov pripravili pre agentúru Roskosmos tri scenáre pokračovanie programu Medzinárodnej vesmírnej stanice na najbližšie mesiace, pričom ale nebola posudzovaná varianta konzervácie ISS, oznámil Sputniku zdroj z raketového kozmického odvetvia.

“Všetky varianty vychádzali z balistických možností vypustenia nákladných a pilotovaných lodí a tiež technologickej pripravenosti kozmickej techniky a pozemnej infraštruktúry,” povedal zdroj pre agentúru Sputnik.

Taktiež povedal, že varianty sa líšia iba dátami vypustenie k ISS. Budú predložené Roskosmosu, aby jednu vybral a v najbližšej dobe ju schválil.

Zdroj pritom zdôraznil, že variant konzervácie stanica medzi navrhovanými scenármi nie je. Základným bodom všetkých variantov je vypustenie posádky k ISS začiatkom decembra prostredníctvom pilotovanej lode Sojuz MS-11.

“Na kozmodróme Bajkonur teraz prebiehajú naplno prípravy tejto lode k štartu, zamestnanci koncernu Energia pracujú prakticky na tri zmeny,” povedal zdroj Sputniku.

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page