top of page

ZÁZRAK

Mari Loli
Rozhovor z februára 1977


• Bolo ti povedané pri zjavení o Zázraku, a ak áno, kto ti to povedal?


MARI LOLI: Najsvätejšia Panna.


• Čo vieš o Zázraku?


MARI LOLI: Viem len to, že sa stane v priebehu jedného roka po Varovaní.


Conchita
Rozhovor z roku1973


• Čo sa má v deň Zázraku stať?


CONCHITA: Poviem vám všetko, čo viem, tak ako mi to povedala Panna Mária. Povedala mi, že Boh vykoná veľký Zázrak a že nebude pochýb o tom, že to bol zázrak. Príde priamo od Boha, bez ľudského zásahu. Príde deň – a povedala mi deň mesiac, a rok, viem presný dátum.


• Kedy to bude?


CONCHITA: Príde to čoskoro, ale môžem to odhaliť až osem dní pred tým.


• Čo sa presne má stať v ten deň?


CONCHITA: Nemám dovolené povedať presne, čo sa stane. Môžem povedať len, že Panna Mária povedala, že každý, kto v Garabandale v ten deň bude, ho uvidí. Chorí, ktorí budú prítomní, budú uzdravení, nezávisle od ich choroby alebo náboženstva. No, musia tam byť.


• Povedala si, že v deň Zázraku tí, ktorí tam budú prítomní, budú obrátení?


CONCHITA: Panna Mária povedala, že každý, kto bude prítomný, uverí. Uvídia, že to prichádza priamo od Boha. Všetci prítomní hriešnici budú obrátení. Povedala tiež, že to budeme môcť fotografovať a televízia vysíelať. A od toho momentu bude pri píniách trvalý znak, aby ho každý mohol vidieť a dotknúť sa ho, ale nepocítiť ho fyzícky. Neviem to vysvetliť. Bude to ako dym.


• Môžeš nám povedať niečo o otcovi Luisovi Andreuovi?


CONCHITA: Áno. Tento kňaz často prichádzal do dediny, aby videl, či sú zjavenia skutočné alebo nie. Po nejakom čase v ne uveril. Raz, zatiaľ čo sme boli pri píniách v extáze, začal kríčať: „Zázrak, zázrak, zázrak!,, Ked’ sa toto stalo, Panna Mária povedala: “V tejto chvíli ma tento kňaz vidí a aj Zázrak, ktorý sa stane.,,


• Otec Luis skutočne videl Zázrak?


CONCHITA: Áno. V ten istý deň na spiatočnej ceste domov povedal svojim priateľom: “Toto je najšťastnejší den v mojom živote. Akú úžasnú Matku máme v nebí! Zjavenia sú pravé.,, Ako povedal tieto slová, zomrel.


• Nepovedala Panna Mária niečo, čo sa týka otca Andreua, čo sa v deň Zázraku stane?
CONCHITA: Áno, povedala, že v deň Zázraku sa nájde jeho telo neporušené.
Rozhovor zo 7. februára 1974


• Povedali ste, že Zázrak v Garabandale bude v tom istom čase ako jedna veľká udalosť v Cirkvi.
CONCHITA: Áno, viem, o akú udalosť ide. Je to výnimočná udalosť v Cirkvi, ktorá sa stáva veľmi zríedka a nestala sa nikdy v mojom živote. Nie je to nové aní ohromujúce, len zriedkavé, tak ako vyhlásenie dogmy – niečo, čo ovplyvní celú Cirkev. Stane sa to v ten istý deň, ako Zézrak, ale nie ako následok Zázraku, bude to len náhoda.


• Ako oznámiš, že sa Zázrak má stať?


CONCHITA: Neviem presne. Rozhodne po polnoci (osem dní pred Zázrakom) zavolám rádio, televíziu a každého vo svete, o kom si budem myslieť, že bude môcť správu rýchlo rozšíriť.


• Často myslíš na deň, kedy sa má stať Zázrak, a máš obavy z Varovania a zo Zázraku, ktoré majú prísť?
CONCHITA: Niekedy na to myslim, že sa to už veľmi blíži, niekedy, že je to d’aleko. Zdá sa mi to veľmi blízko, keď si spomeniem, že ľudia neodpovedajú na posolstvá, lebo po Zázraku môže prísť trest. Mám obavy, áno. Čakám. Nebeská Matka nikdy neklame. Aby sa naplnili jej slová musí prísť Varovanie a Zázrak. Je to všetko jedno posolstvo.


Rozhovor z februára 1977


• “Videla,, si Zázrak, alebo ti bolo o ňom povedané?


CONCHITA: Panna Mária mi povedala a presne vysvetlila, čo to bude.
• Aký bude Zázrak?


CONCHITA: Aj keby som sa pokúsila to vysvetliť, nemohla by som to urobiť dobre. Bude lepšie, ak budete čakať a uvidíte.


• Môžeš nám znovu povedať, prosím, rozpätie mesiacov, počas ktorých môžeme čakat’ Zázrak?
CONCHITA: Marec až máj.


• Ak sa budem počas Zázraku nachádzať d’aleko od dediny, ale uvidím pínie, uvidím ho jasne? Ak som chorý, budem uzdravený aj z tejto diaľky?


CONCHITA: Budete svedkom Zázraku, a ak to Boh chce, budete uzdravený… Nechajte to v Božích rukách. Robte čo môžete a v ostatnom pamätajte že “Boh robí zázraky,,.


spracovali pracovníci časopisu
Garabandal (USA)
M ROSA /april 1997

bottom of page